Перехід підприємства на електронний документообіг: алгоритм дій

Основні організаційно-правові засади електронного документообігу (далі – ЕДО) та використання електронних документів в Україні встановлює Закон України «Про електронні документи та електронний документообіг» від 22.05.2003 р. № 851-IV (далі – Закон № 851).
ЕДО – сукупність процесів створення, оброблення, відправлення, передавання, одержання, зберігання,

використання та знищення електронних документів, які виконуються із застосуванням перевірки цілісності та у разі необхідності з підтвердженням факту одержання таких документів (ст. 9 Закону № 851).
Якщо підприємство вводить ЕДО, потрібно:

  • обрати програмний продукт, який дозволить забезпечити на підприємстві ведення документообігу у електронній формі. Потрібно сказати, що на сьогодні є великий вибір даних програм. Але важливою умовою при виборі такої програми є можливість інтеграції цієї програми з іншими програмами, якими користується ваше підприємство, контрагенти та державні органи. Такою програмою є M.E.Doc. З її допомогою можна не тільки подавати звітність до контролюючих органів, а також обмінюватися договорами та всіма первинними документами з контрагентами у електронному вигляді. Також обмінюватись документами та подавати звітність в електронному вигляді можна за допомогою веб-сервісу СОТА;
  • укласти договори на електронний обмін документами з контролюючими органами, іншими підприємствами (контрагентами);
  • зафіксувати дату переходу на ЕДО у наказі по підприємству.

M.E.Doc опис системи

M.E.Doc

Работает как пчелка

Преимущества

Экономь время и деньги

Возможности

Ваш лучший помощник

Обновления

Всегда свежий M.E.Doc

Нравится ли Вам ПО M.E.Doc?

Полезные ссылки