ДФС про реєстрацію ПН/РК в ЄРПН або про відмову в такій реєстрації

Встановлено підстави для прийняття рішення комісією ДФС про реєстрацію ПН/РК в ЄРПН або про відмову в такій реєстрації


Уряд Постановою від 29 березня 2017 р. № 190 затвердив підстави для прийняття рішення комісією ДФС про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних або про відмову в такій реєстрації. Рішення прийняте для забезпечення реалізації механізму зупинення реєстрації податкових накладних, запровадженого Законом України "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні".
Установлено, що комісія ДФС приймає рішення про реєстрацію ПН/РК в ЄРПН або про відмову в такій реєстрації на підставі отриманих від платника податку на додану вартість відповідно до підпункту “в” п. 201.16.1 ПКУ письмових пояснень щодо підтвердження інформації, зазначеної у ПН/РК, та/або копій документів, які платник податку має право подати до органу ДФС протягом 365 календарних днів, що настають за датою виникнення податкового зобов’язання, відображеного у податковій накладній/розрахунку коригування.
Передбачається, що комісія ДФС може відмовити платнику ПДВ в реєстрації податкової накладної виключно за таких умов:
- не надання платником податку письмових пояснень стосовно підтвердження інформації зазначеної у податковій накладній/розрахунку коригування, до яких застосована процедура зупинення реєстрації згідно з п. 201.16 ПКУ;
- не надання платником податку копій документів відповідно до підпункту "в" п. 201.16.1 ПКУ;
- надання платником податку копій документів, які складені з порушенням законодавства, та/або, які не є достатніми для прийняття комісією ДФС рішення про реєстрацію такої податкової накладної/розрахунку коригування.
Комісія ДФС не може відмовити платнику податків у розгляді додаткових письмових пояснень та/або копій документів щодо підтвердження інформації, зазначеної у податковій накладній/розрахунку коригування, якщо такі пояснення та/або копії документів подано платником податку до органу ДФС за основним місцем обліку не пізніше строку, визначеного п. 201.16.2 ПКУ.

M.E.Doc опис системи

M.E.Doc

Работает как пчелка

Преимущества

Экономь время и деньги

Возможности

Ваш лучший помощник

Обновления

Всегда свежий M.E.Doc

Нравится ли Вам ПО M.E.Doc?

Полезные ссылки