Гранична сума розрахунків готівкою за участю фізосіб

Гранична сума розрахунків готівкою за участю фізосіб з 4 січня 2017 р. становитиме 50 тис. грн 

Відповідно до постанови Правління Національного банку України від 25.11.2016 р.№ 407 “Про внесення змін до постанови Правління НБУ від 06.06.2013 року № 210 “Про встановлення граничної суми розрахунків готівкою”, якою  передбачено граничну суму розрахунків готівкою:

 -  між фізичною особою та підприємством (підприємцем) протягом одного дня в розмірі 50 тис. грн,

- фізосіб між собою за договорами купівлі-продажу, які підлягають нотаріальному посвідченню, у розмірі 50 тис. грн.

Фізичні особи мають право здійснювати розрахунки на суму, яка перевищує 50 тис. грн, шляхом перерахування коштів з поточного рахунку на поточний рахунок, внесення та/або перерахування коштів на поточні рахунки (у тому числі у депозит нотаріуса на окремий поточний рахунок у національній валюті).

Безготівкові розрахунки можуть здійснюватися без будь-яких обмежень і банки зобов’язані забезпечити безготівкові перерахування на вимогу клієнтів у повному обсязі.

Водночас гранична сума розрахунків готівкою підприємств (підприємців) між собою протягом одного дня залишається незмінною і становить 10 тис. грн.

Контроль за додержанням порядку проведення готівкових розрахунків за товари (послуги) згідно з Податковим кодексом України здійснюватимуть органи Державної фіскальної служби України.

 

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить

M.E.Doc опис системи

M.E.Doc

Работает как пчелка

Преимущества

Экономь время и деньги

Возможности

Ваш лучший помощник

Обновления

Всегда свежий M.E.Doc

Нравится ли Вам ПО M.E.Doc?

Полезные ссылки