Оновлений план-графік податкових перевірок на 2023

Шановні панове,як ви знаєте, з 06.11.2023 року ДПС оновила план податкових перевірок.

Враховуючи це, пропонуємо вам переглянути оновлений план-графік податкових перевірок на 2023 рік

Скористайтесь перевагами автоматизованого обліку товарних запасів в ПРРО Cashalot

Для нас надзвичайно важливо, аби користувачі Cashalot були в курсі змін у програмі. Повідомляємо, що вийшло чергове оновлення ПРРО Cashalot (версія 1.00.058) та Кабінета Cashalot.

У оновленні Кабінета Cashalot

Скористайтесь перевагами автоматизованого обліку товарних запасів

Зустрічайте оновлення: відтепер у Cashalot доступний автоматизований складський облік товарних запасів.

Багато наших користувачів очікувало на цей функціонал і, недаремно, у нових розділах модуля Склад можна створювати документи по надходженню, інвентаризації та списанню товарів, переглядати та контролювати залишки товарних запасів для кожної ГО суб'єкта господарювання.

Облік залишків товарів здійснюється автоматично у режимі «онлайн» на основі чеків продажу та видаткових чеків, зареєстрованих у ПРРО, а також на основі проведених документів про надходження та списання товарів.

Скористайтеся всіма перевагами обліку товарних запасів в Cashalot, переконайтеся як це зручно, до того ж безкоштовно! Активуйте режим пробного періоду уже зараз!

 

За яких обставин може бути застосовано адмінарешт майна платника податків?

Роз'яснення ДПСУ:

Згідно з п. 94.2 ПКУ арешт майна може бути застосовано, якщо з’ясовується одна з таких обставин:

Штрафи за порушення РРО 2023

У разі виявлення здійснення розрахункових операцій через РРО чи ПРРО на неповну суму вартості проданих товарів чи послуг, непроведення розрахункових операцій через РРО та ПРРО з фіскальним режимом роботи; невидачі відповідного розрахункового документа штраф накладається  в розмірі: 

  • 100 % вартості реалізованих  з порушеннями товарів, робіт чи послуг —  за перше таке порушення;
  • 150 % вартості реалізованих   з порушеннями товарів, робіт чи послуг — за кожне наступне виявлене порушення.
  • Окрім того у разі проведення розрахункових операцій через реєстратори розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій без використання режиму програмування найменування кожного підакцизного товару із зазначенням коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД, ціни товару та обліку його кількості застосовується штраф у розмірі 300 неоподатковуваних мінімумів.

Хто повинен використовувати РРО та ПРРО 2023

Реєстратори розрахункових операцій у 2023 році зобов’язані використовувати підприємці, які здійснюють розрахункові операції:

  • фізичні особи підприємці 2-4 груп спрощеної системи оподаткування, незалежно від виду діяльності та обсягу доходу;
  •  фізичні особи підприємці на загальній системі оподаткування;

Таким чином, застосування РРО обов’язкове для підприємців, що ведуть розрахункові операції в готівковій чи в безготівковій формі, при продажу товарів або наданні послуг у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також при прийманні готівки для подальшого її переказу.

 

Хто звільнений від використання РРО та ПРРО 2023

Є категорії підприємців, які не мають обов’язку використовувати програмні та класичні реєстратори розрахункових операцій, зокрема:

  • ФОП 1 групи;
  • підприємці, які приймають оплати виключно у формі банківського переказу за реквізитами IBAN;
  • ФОП, які використовують спрощену систему оподаткування у трудових відносинах;
  • підприємці, що реалізують товар у селах (якщо вони не здійснюють дистанційний продаж товарів та не реалізують підакцизні товари).

Зверніть увагу: починаючи з 1 січня 2023 року торговці, які здійснюють господарську діяльність у населених пунктах з чисельністю населення понад 25 тисяч осіб повинні забезпечити приймання безготівкових розрахунків, в тому числі з використанням електронних платіжних засобів, платіжних додатків або пристроїв за товари чи послуги, включно з дистанційною реалізацією таких товарів чи послуг. Податківці наголошують, що відповідальність за незабезпечення прийому платіжних карток для здійснення розрахунків за продані товари застосовується додатково до штрафу за невиконання вимог Закону про РРО.

Застосування РРО та ПРРО 3 1 липня 2023

Обов’язок ФОП використовувати РРО та ПРРО при здійсненні розрахункових операцій вступив у дію ще  1 січня 2022 року. Проте під час воєнного стану застосування штрафних санкцій за РРО-порушення було скасовано, окрім штрафів за порушення щодо реалізації підакцизної продукції. Наразі планується відновити обов’язок ФОП використовувати реєстратори РРО та ПРРО при здійсненні розрахункових операцій, а також повноцінне застосування санкцій. Відповідне зобов’язання передбачене Меморандумом з Міжнародним валютним фондом. Також меморандум передбачає відновлення проведення податкових перевірок, скасування спеціальної групи спрощеної системи 2% ЄП тощо. Відповідний законопроєкт вже на розгляді у Верховній Раді України. Якщо вам потрібний ПРРО переходьте за посиланням.

M.E.Doc опис системи

M.E.Doc

Работает как пчелка

Преимущества

Экономь время и деньги

Возможности

Ваш лучший помощник

Обновления

Всегда свежий M.E.Doc

Нравится ли Вам ПО M.E.Doc?

Полезные ссылки